Veelgestelde vragen.

Hieronder vind je de meeste gestelde vragen én natuurlijk de antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Kan ik mijn ideeën voor een nieuw programma/format insturen?

Helaas nemen wij geen externe ideeën voor TV-formats meer in behandeling. Door de grote hoeveelheid ideeën die ons dagelijks wordt toegestuurd, is het niet meer mogelijk om alle ideeën de aandacht en feedback te geven die ze verdienen.

Waar kan ik programma’s van SBS6, Net5, Veronica of SBS9 terugkijken?

Bijna al onze programma’s zijn ook te zien op KIJK.nl.

Waar kan ik terecht met mijn vragen/opmerkingen over KIJK.nl?

Heb je vragen of opmerkingen over KIJK.nl? Neem dan contact op via klantenservice@contact.kijk.nl of 020-8089393.

Hoe kan ik mezelf of iemand anders opgeven voor een programma?

Op onze websites kijkers.tv vind je alle programma's waar we op dit moment kandidaten voor zoeken.

Waarom klopt de informatie over de programmering in de gidsen soms niet?

Gidsen sluiten een periode voor de betreffende uitzendweek om te worden gedrukt. Tussentijdse wijzigingen kunnen dan niet meer in het blad worden meegenomen. Wij adviseren je om op internet (websites/apps) te kijken voor de meest actuele programmering. 

Soms zijn we helaas genoodzaakt om de programmering op het laatste moment te wijzigen of een serie/programma te stoppen in een lopend seizoen.

Ik wil mijn gegevens inzien, corrigeren, wijzigingen of verwijderen? Hoe doe ik dat?

Voor het uitvoeren van je rechten, zoals corrigeren, inzien of verwijderen van je gegevens verwijzen wij je naar de Privacy Policy van Talpa Network waarin het online formulier te vinden is. 

Let op, je verzoek wordt doorgevoerd voor alle merken en diensten van Talpa Network. Alle merken en diensten van Talpa Network vind je in de Privacy Policy.

Waarom worden seizoenen soms niet in de goede volgorde uitgezonden?

Wij zenden series uit in de volgorde waarin we ze aangeleverd krijgen van de distributeur. Wij streven ernaar om de seizoenen in de goede volgorde uit te zenden.

Waarom zijn er soms herhalingen te zien?

Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Voor sommige programma’s zijn er dan nog geen nieuwe afleveringen beschikbaar en hopen wij onze kijker een plezier te doen met een aflevering die eerder is opgenomen.

Waarom zenden jullie veel reclame uit?

Wij mogen als commerciële omroepinstelling maximaal twaalf minuten per uur aan reclameboodschappen of telewinkelboodschappen uitzenden. Deze bepaling volgt uit de Nederlandse mediawetgeving, waarvan de naleving gecontroleerd wordt door het Commissariaat voor de Media. 

We hebben er begrip voor dat reclameonderbrekingen als vervelend kunnen worden ervaren. Als commerciële zender zijn wij hier echter wel toe genoodzaakt, aangezien onze programma’s betaald worden uit deze reclame-inkomsten. Wij ontvangen geen subsidies van de overheid, zoals de publieke omroepen dat wel krijgen.

Waarom is er geen ondertiteling voor doven of slechthorenden bij elk programma?

Wij voldoen aan alle richtlijnen van de ondertiteling voor doven en slechthorenden (>50% van de Nederlandse programma’s) en streven ernaar om al onze primetime programma’s te ondertitelen via Teletekst.

Hoe komt het dat de achtergrondmuziek op mijn televisie soms harder is dan het geluid op de voorgrond?

Dit heeft vaak te maken met de instellingen op jouw televisie. De uitzendingen van onze programma’s staan vanuit de regiekamers goed afgesteld qua beeld en geluid. Probeer je tv-instellingen aan te passen om de verhouding tussen de verschillende geluiden te verbeteren. Vooral surround-instellingen kunnen ervoor zorgen dat achtergrondmuziek luider te horen is.

Willen jullie onze actie steunen/delen?

Helaas hebben wij geen informatie over producten of kleding uit de programma's die wij uitzenden. Aan een programma werkt een groot team mee van veelal externe producenten, stylisten en mensen achter de schermen. Het is niet mogelijk om voor elk product specifieke informatie te achterhalen. We kunnen je dus helaas niet verder helpen.

Waar komen de kledingstukken en producten die te zien zijn vandaan?

Helaas hebben wij geen informatie over producten of kleding uit de programma's die wij uitzenden. Aan een programma werkt een groot team mee van veelal externe producenten, stylisten en mensen achter de schermen. Het is niet mogelijk om voor elk product specifieke informatie te achterhalen. We kunnen je dus helaas niet verder helpen.

Waar komt de muziek die in de programma's te horen is vandaan?

Helaas is het voor ons niet mogelijk om muziek te achterhalen, omdat wij geen muzieklijsten ontvangen bij de aflevering. Deze informatie is echter in de meeste gevallen terug te vinden op internet, onder andere op www.imdb.com, www.soundtrackcollector.com, www.epguides.com of via de applicatie Shazam.

Waar kan ik met mijn vraag terecht over Tommy Teleshopping?

Voor vragen over een product en/of een levering van Tommy Teleshopping kun je het best contact opnemen met het bedrijf zelf. De contactgegevens vind je opwww.tommyteleshopping.com/contact-tommy.

Kan ik een aflevering of film op DVD krijgen?

Wij zijn niet gerechtigd kopieën van uitzendingen of films te maken. Onze recente programma's kun je terugkijken via KIJK.nl. Voor Nederlandse programma’s raden we je aan om contact op te nemen met Media Info Groep. Zij kunnen, tegen betaling, Nederlandse programma’s die tot 1 maand geleden zijn uitgezonden aan je leveren. De Media Info Groep is te bereiken via info@mediainfogroep.nl.

Is het mogelijk om merchandise te ontvangen van een programma/zender?

Wij bereiken dagelijks miljoenen mensen en krijgen dan ook vele verzoeken binnen. Helaas kunnen wij aan deze verzoeken geen gehoor geven. Wij hopen op je begrip.

Kunnen jullie mij helpen bij mijn onderzoek?

Wij krijgen vele verzoeken van studenten of we mee kunnen werken aan de meest uiteenlopende onderzoeken. Graag zouden we aan al deze aanvragen tegemoet komen, maar helaas hebben we daar op dit moment gewoonweg de tijd niet voor.

Kan ik een foto/handtekening van een BN’er krijgen?

Wij zijn helaas niet in het bezit van handtekeningen en foto’s van BN’ers en kunnen dus niet op dit verzoek ingaan.

Kan ik een brief sturen aan een van jullie presentatoren?

Wij kunnen uit privacy-overwegingen geen persoonlijke gegevens van onze presentatoren verstrekken, hiervoor vragen wij je begrip. We sturen wel mail en post naar onze presentatoren door. Eventuele brieven kunnen naar het onderstaande adres: 
 
Talpa Network 
T.a.v.: naam presentator/presentatrice 
Bergweg 70 
1217 SC Hilversum

Waar kan ik terecht met een vraag of opmerking over een winactie?

We raden je aan om contact met ons op te nemen via het emailadres kijkersvragen@talpanetwork.com.

SBS6

Waar kan ik mijn vraag stellen over Hart van Nederland?

We raden je aan contact op te nemen met de redactie van Hart van Nederland. Zij zijn bereikbaar via hart@talpanetwork.com.

Waar kan ik terecht voor vragen over Shownieuws?

Shownieuws is bereikbaar via show@talpanetwork.com.

Zijn er kosten aan verbonden als ik mezelf of iemand wil opgeven voor De Grote Tuinverbouwing/vtwonen?

Bij aanmelding moet je rekening houden met een eigen bijdrage. Deze zal, indien je wordt uitgekozen, kenbaar worden gemaakt. Wij kunnen je van tevoren geen inschatting geven, omdat de hoogte van het bedrag afhankelijk is van de wensen aan de tuin/huis.

Waar kan ik terecht met mijn vragen voor Vandaag Inside?

Voor vragen over Vandaag Inside kun je mailen naar kijkersvragen@talpanetwork.com.

NET5

Hoe kan ik Station 19 terugkijken?

Het is helaas niet mogelijk om afleveringen van Station 19 terug te zien of te bestellen. De makers van de serie hebben hier geen toestemming voor gegeven.

Hoe kan ik me opgeven voor Jelka op Eigen Houtje?

Op onze websites kijkers.tv vind je alle programma's waar we op dit moment kandidaten voor zoeken.

Veronica

Waar kan ik terecht met mijn vragen over Veronica Offside?

Voor vragen over Veronica Offside kun je mailen naar kijkersvragen@talpanetwork.com.

Waar kan ik mijn abonnement opzeggen voor Veronica Magazine?

Wij kunnen alleen de vragen beantwoorden over de programma’s die bij Veronica TV zijn te zien. Veronica Magazine handelt zelf vragen over de bladinhoud of abonnementen af. 
 
De e-mailadressen hiervoor is: service@veronicapublishing.nl.

Kan ik bij jullie ook een vraag stellen over Radio Veronica?

Wij kunnen alleen de vragen beantwoorden over de programma’s die bij Veronica TV zijn te zien. Voor vragen over Radio Veronica kun je contact opnemen met de redactie. De contactgegevens van Radio Veronica zijn te vinden op www.radioveronica.nl.

SBS9

Waar kan ik SBS9 vinden?

SBS9 is een digitaal kanaal in het basispakket. Bij Ziggo vind je de zender op nummer 19, bij KPN op nummer 19 en bij Canal Digitaal op nummer 12. Op onze website vind je alle aanbieders.

Waarom staat SBS9 zo ver weg in het zenderoverzicht?

De plek is onder andere afhankelijk van de plaats die de aanbieder hiervoor beschikbaar stelt. Vandaar dat dit verschilt per provider.